جزیره لارک جزیرهای در شرق جزیره قشم و در جنوب جزیره هرمز است و از مجموعه جزایر ایرانی خلیج فارس به شمار میرود. شما زمانی که در هر کدام از سه جزیره قشم، لارک و هرمز باشید، میتوانید از ساحل، دو جزیره دیگر را در افق ببینید
تاریخچه
لارک به عنوان جزیرهای کوچک در یکی از جنوبیترین نقاط ایران، با وجود ساکنان کم شمار، رویدادهای بسیاری را از سر گذرانده است. پرتغالیها در زمان حضور در خلیج فارس، در لارک نیز مستقر بودند. در طول جنگ ایران و عراق هم جنگهای دریایی متعددی در پیرامون این جزیره روی داد. لارک دارای دو منطقه مسکونی است که به نام لارک کوهی و لارک شهری مشهور است.
طبیعت و زندگی درلارک
لارک یکی از غنیترین مناطق مرجانی در خلیج فارس به شمار میرود و گونههای متعددی از مرجان در پیرامون آن زندگی میکنند.
جزیره لارک در اثر فعالیتهای آتشفشانی پدید آمده است و به همین دلیل خاک آن مستعد کشاورزی نیست. فعالیت اصلی اهالی لارک، ماهیگیری و غواصی است. همچنین برخی مواد معدنی نیز از معادن لارک استخراج میشود. جزیره لارک بسیار به کشور عمان در آن سوی خلیج فارس و تنگه هرمز نزدیک است. به همین دلیل ماهیگیران لارکی گاه برای فروش ماهیها به بندرهای عمان میروند.
جاذبه های گرد شگری لارک
قلعه پرتغالی ها
جزیره لارک هم از مجموعه جزایر خلیج فارس است که تحت تسلط پرتغالیها بوده است اما در زمان صفویان و شاه عباس صفوی، باز پس گرفته شده است. در جزیره لارک هم به همین دلیل، استحکامات نظامی پرتغالیها دیده میشود که با سنگهای مرجانی منطقه و چوب و ملات ساخته شده است.
ساحل نقره ای لارک
ساحل پلانکتونی
در سال ۲۰۱۵ بود که عکسی در مجله مشهور نشنال جئوگرافیک منتشر شد و جزیره لارک و ساحل پلانکتونیاش را با رنگ آبی فسفریاش بر سر زبانها انداخت. در شبهایی از ماه که آب دریا آرام و بدون موج است، میتوان پلانکتونها را دید که نور ویژهای را میتابانند و موجب نورانی شدن ساحل میشود.
سواحل مرجانی
سواحل مرجانی جزیره لارک به دلیل آب زلال و شفاف و همچنین عدم رفت و آمد قایق ها و آب نسبتا ساکن، بسیار محیط مناسبی برای رشد انواع مرجان و موجودات دریایی است.در ساحل مرجانی این جزیره شما میتوانید انواع ماهیهای آکواریومی و جانوران خاص دریایی مانند شقایق دریایی و ستاره دریایی را به راحتی تماشا کنید
قبرستان تاریخی
دفن اجساد در جزیره لارک با روش بومی خاصی انجام میشود و سنگ قبرها از جنس سنگهای مرجانی است. اهالی آتشدانهایی سنتی تهیه میکنند و بر مزارها میگذارند و در آن اسپند و کندر دود میکنند. به نظر میرسد این رسم از دوران ایران باستان و فرهنگ زرتشتیان در این منطقه به جا مانده است. گویش مردم این منطقه هم یکی از گویشهای زبان لری است به نام کمزاری. به نظر میرسد فرهنگ بومی این منطقه، از لرستان و مردمی که در چندیدن سده قبل به آن کوچ کردهاند برگرفته شده باشد.
فانوس دریایی
کمی که از منطقه مسکونی لارک دور شویم، برج فانوس دریایی به زیبایی خودنمایی میکند. در کنار فانوس دریایی این جزیره امکاناتی مانند آلاچیق و امکانات رفاهی قرار دارد.در نزدیکی فانوس دریایی لارک بقایای یک کشتی نیمه غرق شده به چشم میخورد که بخش زیادی از آن هم روی آب قرار دارددر نزدیکی فانوس دریایی بقایای تلگراف خانه کمپانی هند شرقی در ناحیه مرنه جزیره وجود دارد. همچنین خانههایی با قدمت ۸۰۰ سال که در دل کوههای جزیره ساخته شدهاند، از دیگر جاذبه های فانوس دریایی جزیره است